Ingredienser

4 pers.

  • 500 g Queen Anne-potatis
  • kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vattenmelon
  • 60 g salladslök
  • 1 st krukor färsk mynta
  • 1 st liten zuccini
  • 1 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm fint salt
  • nymald svartpeppar
  • flingsalt

Potatis, kyckling, melon och zuccinisallad

Gör så här!

Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatisskivorna runt om på alla sidor så att de får en fin gyllene stekyta. Lägg över potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 15 min. på 175°-200°.

Väljer ni kycklingfilé gör som ovan men baka i ugnen ca. 20 min. men på endast 120°. Grilla sedan vackert gyllenbruna på hett grillgaller.

Skala vattenmelonen och skär melonen i 2×2 cm bitar. Strimla eller ”slanta” salladslöken och finhacka en halv kruka mynta. Blanda melon, salladslök och mynta på ett fat.

Hyvla långa remsor av zuccinin med hjälp av en potatisskalare. Fördela zucciniskivorna runt om. Tillsätt rivet limeskal och pressa över limesaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.

Ta ut potatisen, toppa melonsalladen med potatis och dekorera med myntakvistar.

Recept av Stefan Holmström