HÅLLBARHET

Vårt hållbarhetsarbete

Vi på Långås Potatis & Rotfrukter arbetar ständigt för att förbättra vårt hållbarhetsarbete.

År 2020 investerade vi i vår 630 stycken cellers stora solcellsanläggning. Därmed producerar vi el som hjälper oss med den dagliga driften av anläggningen. Det är viktigt för oss!

Vi arbetar ständig med förbättringar och utveckling. Därför investerar vi efter hand i både maskiner och emballage till det mest miljövänliga som vi kan hitta på marknaden.

Inom kort kommer vi även att byta ut våra nuvarande truckar så vi blir helt fossilfria på Långås Potatis & Rotfrukter.

Kvalité & Miljö

Vi på Långås Potatis & Rotfrukter arbetar efter att hålla högsta möjliga kvalité på våra varor genom att samarbeta med organisationen S.M.A.K som gör oberoende tester på all vår potatis. Vi gör även egna tester på all potatis som vi använder i vårt packeri.

Certifiering enligt RIP

Långås Potatis & Rotfrukter är certifierade enligt RIP (riktlinjer för hygien, miljö och kvalitetsarbete) i våra packerier och vårt skaleri för matpotatis och rotfrukter. Riktlinjerna beskriver hur man identifierar och säkerställer kvalitén hos S.M.A.K-anslutna packerier. Vårt kvalité och miljöarbete ska möta kraven i enlighet med lagstiftningen samt konsumenternas höga krav på våra produkter.

Rip innehåller:
Företagets organisation | HACCP | Spårbarhet | Miljöarbete | Arbetsmiljö