Ingredienser

  • 400 g skivad rostbiff
  • 300 g kok skivad Antonia
  • 4 solmogna tomater
  • 200 gr marinerad paprika
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • 50 gr svarta oliver
  • blandade örter och sallader t.ex. ruccolasallad, basilika gräslök, persilja.

Färskostkräm

  • 2 dl Färskost eller keso
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 4 sardeller med kapris
  • 2 msk hackade gröna oliver

Marinad till paprikorna

  • Saften från en citron
  • 1 dl olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • salt och nymalen vitpeppar från kvarn samt en nypa socker

Gör så här!

Rostade paprikor
Värm ugnen till 250 grader och använd gärna grilleffekten.
Placera frukterna ca 5 cm från grillelementet och rosta dem i 10-15 minuter.
Vänd dem var 5:e minut, så att de rostas väl runt om.
Lägg de rostade frukterna i en plastpåse. Knyt till så att de ångas klart av sin egen värme i 30 minuter.
Skala de svalnade frukterna med kniv; skinnet kommer att lossna lätt.
Dela dem i strimlor och marinera dem i marinaden. Dessa kan förvaras länge i kylen.Tillagning

Salladen
Blanda ihop ingredienserna till färskostkrämen och smaka av med salt och nymalen vitpeppar från kvarn.
Varva ingredienserna till salladen på tallrikarna ungefär som på bilden.
Avsluta salladen med den hyvlade parmesanosten och den goda färskostkrämen och oliverna. Denna sallad kan varieras i de oändliga.

Lycka till!

Recept av Rikard Nilsson