Ingredienser

  • 600 g Välhängd väl mör ryggbiff
  • 600 g grovt skurna bakbotatis

Sallad

  • Blandad sallad
  • Tunt strimlade Morötter
  • Förvällda Harri couverts
  • Tunt strimlad Palsternacka
  • Salladsskott
  • Tunt strimlad Salladslök
  • Tunt skivad Rödlök
  • Valfria örter
  • 50 g Rostade Solrosfrö att blanda i salladen.

Sås

  • 3 äggulor
  • 3 dl skirat smör
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackade sardeller
  • Salt och nymalen vitpeppar

Balsamreduktion

  • 2 dl balsamvinäger av god sort

Gör så här!

Sätt ugnen på 120 grader.
Skölj och ansa alla grönsaker.
Bryn den hela ryggbiffen gyllene i lite smör.
Stek biffen klar i ugnen till att den får en innertemperatur (centrum på köttbiten) på 58 grader.
Låt sedan biffen vila i ca 15 min innan du skär upp den.
Eller grilla skivor på medelvärme i ca 4-5 min på varje sida.

Balsamreduktion
Koka ihop balsamvinäger till en simmig konsistens.
Varmhåll!

Såsen
Vispa äggulorna, vinägern, och lite vatten kraftigt över svag värme utan att de grynar sig.
Slå i det skirade smöret i en tunn stråle under kraftig vispning. Pass på så att det inte spricker!
Om såsen blir för tjock, tunna med en aning vatten.
Smaka av den med sardeller, persilja, dragon, salt och nymalen vitpeppar.
Varmhåll!

Lägg lite sallad i botten på tallrikarna. Skär upp biffen och fördela på tallrikarna.
Slå på lite Sardell & bearnaisesås på varje portion. Ringla lite varm balsamreduktion över.
Avsluta med några drag på pepparkvarnen och lite gourmet salt på köttet.

Lycka till!

Gott att äta till

Grovt skivad bakad potatis