Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • 8 skivor bacon
  • ett knippe timjan
  • smör
  • japansk soja
  • honung
  • 4 majskolvar
  • 5 skalade potatis Belana, skurna i bitar
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • förvälld, delad brysselkål
  • förvälld grönkål
  • 5 st ansjovisfiléer + 2-3 msk spad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här!

Lägg färsk timjan i en ugnsfast form.
Linda baconskivorna kring kycklingbrösten.
Lägg brösten på timjan-bädden.
Smält smör med honung och soja och pensla kycklingbrösten med detta.
Stek i 175-gradig varm ugn och ös över av skyn då och då.

Skär av majskornen från kolven och koka dem med mjölken och grädden i ca 15 min.
Koka potatisen i en annan kastrull.
Mixa majsblandningen i mixer och sila den genom en finmaskig sil.
Pressa potatisen och blanda den med majskrämen. Montera i ett par klickar smör och krydda den med salt, nymalen vitpeppar och en gnutta socker.

Fräs upp kålen i olivolja och tillsätt den pressade vitlöken.
Krydda försiktigt med salt.
Tillsätt ansjovisen och lite nymalen vitpeppar.
Lägg upp kålen och potatisen i mitten på tallriken.
Lägg därpå en bit kycklingbröst.
Slå på lite av skyn och slingra allra sist majscrèmen runtomkring. Garnera med en timjankvist.

Lycka till!

Recept av Rikard Nilsson