Ingredienser

  • 12 kräftstjärtar
  • 1 kg Belana
  • Dill
  • 1 purjolök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ -1 msk fransk senap
  • Dillolja till lagom dillsmak och färg erhålls.
  • salt och nymalen svartpeppar
  • bladpersilja

Dillolja

  • 100 g el en bunt dill
  • 1 bunt krondill, bara kronorna
  • 4 dl solrosolja

Gör så här!

Borsta potatisen och koka den. Låt svalna. Skär i klyftor.
Strimla purjolöken tunt. Blanda majonnäs, gräddfil, senap i en skål.
Smaka av med salt och vitpeppar och dilloljan.
Vänd sedan i potatisen och purjolöken.
Strö finskuren dill och bladpersilja över.
Avsluta med att strö stjärtarna över salladen.

Dilloljan
Värm oljan till ca 60°, kontrollera med termometer. Lägg dillen i en mixer, häll på den varma oljan och kör, tills den blivit finfördelad och alldeles grön. Sila av genom en silduk eller ett filter. Börja med en låg hastighet att mixa och öka sedan till högsta.

Lycka till!

Recept av Rikard Nilsson