Ingredienser

  • 300 g mandelpotatis
  • 1 dl mjölk
  • 90 g olivolja
  • 1 msk svenskt smör
  • Salt & Nymalen vitpeppar från kvarn
  • 100 g Panchetta (Italienskt saltat sidfläsk) tunt skivad.
  • En bunt grön sparris

Lag till inkokning av sparris

  • 4 msk ättika (12%)
  • 2 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 2 krm torkad röd hibiscusblomma

Gör så här!

Koka potatisen mjuk och pressa den. Tillsätt smör och mjölk, mixa den i en foodprocessor och tillsätt olivoljan (kör den inte för länge, för då blir det tapetklister) om och smaka av med salt & nymalen vitpeppar.

Om crémen blir för stabbig, tillsätt lite mer olivolja. Skala sparrisen. Kok upp lagen till sparrisstjälkarna. Skär av topparna på sparrisen och förväll i saltat vatten, kyl.

Skär stjälkarna i bitar och kok in dem i lagen tills de blir mjuka, kyl. Skär fläsket i tunna skivor. Lägg upp det vackert och garnera med lite olivolja och någon ört.
Lycka till!

Recept av Rikard Nilsson