- Skinkfilé ca 1,5 kg
- 500 g Små runda fina färskpotatisar
Sås
- 2 msk smör
- 3 finskurna schalottenlökar
- 4 dl kyckling buljong
- 4 dl grönsaksbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 4 hackade vitlökar
- 2 st ansjovis filéer
- salt och nymalen vitpeppar från kvarn
- en nypa socker
- 8 gröna sparrisar
- 2 palsternackor
- 4 svartrötter
Gör så här!
Sätt ugnen på 150 grader. Skala och ansa grönsakerna.
Fräs vitlöken i smöret tills det blir gyllene.
Tillsätt den finskurna schalottenlöken och sautera ca 5 min.
Tillsätt därefter buljongerna och grädden och kok ihop till simmig konsistens.
Smaka av med ansjovisen och salt och peppar.
Varmhåll!
Skinkfiléen
Bryn skinkfilén i smör och stek klart i ugnen till 60 grader i kärntemperatur.
Lägg i folie och låt vila ca 15 min.
Dela palsternacka och svartroten i samma storlek som sparrisen.
Börja med att råsteka palsternackan och svartroten mjuka på medelvärme.
Tillsätt därefter sparrisen och stek dem klara.
Tillsätt lite soltorkade tomater i slutet innan servering.
Potatisen
Tvätta färskpotatisen och stek den i hälften smör och hälften olja.
Lägg upp allt som på bilden.
Garnera gärna med rikligt med färska örter.
Lycka till!