- 300 g mandelpotatis
- 1 dl mjölk
- 90 g olivolja
- 1 msk svenskt smör
- Salt & Nymalen vitpeppar från kvarn
- 100 g Panchetta (Italienskt saltat sidfläsk) tunt skivad.
- En bunt grön sparris
Lag till inkokning av sparris
- 4 msk ättika (12%)
- 2 dl vatten
- 4 msk socker
- 2 krm torkad röd hibiscusblomma
Gör så här!
Koka potatisen mjuk och pressa den. Tillsätt smör och mjölk, mixa den i en foodprocessor och tillsätt olivoljan (kör den inte för länge, för då blir det tapetklister) om och smaka av med salt & nymalen vitpeppar.
Om crémen blir för stabbig, tillsätt lite mer olivolja. Skala sparrisen. Kok upp lagen till sparrisstjälkarna. Skär av topparna på sparrisen och förväll i saltat vatten, kyl.
Skär stjälkarna i bitar och kok in dem i lagen tills de blir mjuka, kyl. Skär fläsket i tunna skivor. Lägg upp det vackert och garnera med lite olivolja och någon ört.
Lycka till!