Ingredienser

  • 12 st potatisar, medelstora och mjöliga, gärna King Edvard
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl grädde
  • 200 g osaltat smör
  • salt & nymalen vitpeppar från kvar
  • Eventuellt riven muskot om så önskas

Gör så här!

Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka i en stor kastrull vatten tills potatisarna är mjuka.
Häll av vattnet och låt dem ”ånga av sig”.
Tryck potatisarna genom en potatispress.
Värm gärna mjölken och grädden något i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
Rör sedan i mjölken och smöret med en slev och smaka av med salt, peppar och lite nyriven muskot.
Vispa moset med en kraftig ballongvisp eller rör med en slev.
Muskoten är ej nödvändig men väl så god att krydda med.

Lycka till!

Gott att äta till

Korv | Köttbullar | Fisk | Nöt | Fläsk | Grönsaker och stekt/grillad svamp med örter