Ingredienser

  • Vatten
  • Salt
  • Potatis

En god primör kräver omsorgsfull kokning. För att potatisen skall bli riktigt god är det viktigt att koktiden är precis lagom.

Utmaningen är att koka potatisar som är olika stora så att alla blir lagom kokta. Detta får du genom att följa en fäsrskpotatisodlares tips. Metoden fungerar på färskpotatis fram till och runt midsommar.

Gör så här!

Koka upp vatten med rilkligt med salt. Vattnet ska täcka 5 cm ovanför potatisarna.
Håll noggrann uppsikt på grytan!
När potatisen är färdigkokt kommer den att flyta upp och lägga sig vid vattenytan.

Använd en hålslev för att skopa av potatisarna och lägg över dem i ett annat kärl med lock. Låt potatisen vila en stund.

Lycka till!

Gott att äta till

Fisk | Skaldjur | Nöt | Grillat | Skaldjur | Kassler | Vegetarisk biff