Ingredienser
4 port.
4 port.
Ta i 3,5 dl mjöl till en början och tillsätt resten till en smidig deg.
Skala och dela potatisen, koka och häll av.
Pressa potatisen i en potatispress, tillsätt äggula, kryddor, tillsätt mjölet till en smidig deg. Rulla till långa jämna längder och skär till centimeterlånga bitar.
Koka upp en stor gryta med vatten och salt. När det kokar ordentligt tas gnoccisarna i och får koka tills de flyter upp.
Tag upp dem på ett fat och ringla lite olivolja på dem så de inte klibbar ihop.
Det går att frysa de färdiga gnocchisarna.
Skölj och plocka det bladiga på svartkålen, lägg på en handduk och torka den, dela och skiva silverlöken tunt, riv vitlöksklyftorna grovt, skär kålrabbin i små tärningar 3×3 mm, dela tomaterna i fyra klyftor, hacka örterna fint.
Hetta upp en vid stekpanna och börja med att fräsa lök, vitlök och kålrabbi så det får lite färg.
Tillsätt svartkål och sist tomater, blanda runt snabbt och vänd ner gnocchisarna och sist de finhackade örterna.
Servera direkt.
Går att använda till både för- och varmrätt.