Ingredienser

  • 400g kokt kall potatis
  • 1 burk matjessill
  • 2 hårdkokta, hackade ägg
  • 1 knippe finskuren dill
  • 1 knippe finskuren persilja
  • 0,5 dl finskuren purjolök
  • 1 knippe finskuren gräslök
  • ½ finskuren rödlök

Gör så här!

Värm ugnen till 175 grader.
Skiva potatisen och lägg I botten på formarna.
Lägg på sillfiléerna.
Strö sedan lite av alla de finskurna örterna och grönsakerna samt ägget över varje portion.
Sätt in formarna i ca 10 minuter i ugnen.
Bryn smöret så det blir gyllene i färgen och slå varmt smör över varje portion så att det riktigt fräser och sprakar.
Dra slutligen några varv med Vitpepparkvarnen.

Lycka till!

Gott att äta till

Knäckebröd | Gräddfil